Carlsberg Ukraine вперше в історії стала офіційним лідером ринку пива в Україні

За підсумками 2018 року компанія Carlsberg Ukraine офіційно зайняла перше місце на ринку пива в Україні з часткою ринку 32,5%* в натуральному вираженні за даними компанії Nielsen, що на 1,3 п. п. вище за попередній період.

В 2016 році компанія вийшла на лідируючі позиції на ринку, але здобути право першості вдалось тільки за підсумками 2018 року – як в натуральному, так і в вартісному вираженні.

Протягом майже десяти років український ринок пива невпинно скорочувався, що призвело до падіння обсягів галузі на 45% з 2008 року. Лише в 2017 році ринок пива вперше призупинив падіння, а в 2018 – показав незначний ріст у розмірі 1,8%*, згідно внутрішньої оцінки компанії. Позитивна динаміка галузі тісно пов’язана із впроваджуваною в останні два роки зваженою акцизною політикою та позитивними макроекономічними змінами в країні.

Минулого року Carlsberg Ukraine вдалося збільшити частку в Центральному, Північно-Західному, Північно-Східному, Південно-Східному та Південному регіонах країни, укріпити свої позиції в каналі традиційної торгівлі та сучасної торгівлі, та показати зростання на 1,8 п. п. та 1,3 п. п. відповідно. Лідерами продажів у портфелі компанії за 2018 рік залишились ТМ «Львівське», Baltika та Арсенал. Сидр Somersby та «Квас Тарас» продовжують займати лідерські позиції в своїх продуктових категоріях.

Компанія Carlsberg Ukraine входить до списку найбільших платників податків України за даними рейтингу ДФС України 2018 року. За 12 місяців 2018 року компанія сплатила понад 3 мільярди гривень до бюджетів всіх рівнів країни у вигляді податків і зборів.

Carlsberg Ukraine входить до складу компанії Carlsberg Group, яка є одним з найбільших данських інвесторів на території України. Обсяг інвестицій в Carlsberg Ukraine у ​​2018 році склав 315,9 мільйонів грн.

Як частина міжнародної компанії Carlsberg Group, Carlsberg Ukraine імплементує на українському ринку глобальну стратегію SAIL'22. Компанія орієнтується на динамічно мінливий попит споживача і основні ринкові тренди, виступаючи провідним іноватором в галузі і вибудовуючи портфель основних пивних брендів, крафту та спеціалітетів, а також активно формуючи і розвиваючи напрямок безалкогольного пива і напоїв.

«Цей рік для нас справді переможний, адже Carlsberg Ukraine офіційно визнана пивною компанією №1 на ринку. Це говорить про те, що ми рухаємося у вірному стратегічному напрямку. Зміцнити свої позиції на ринку нам допомогли три ключові складові успіху По-перше, це сприятлива ситуація на ринку пива, а саме обґрунтована акцизна політика останніх двох років та відсутність істотних регуляторних нововведень. По-друге, це постійна робота над розвитком нашого портфелю через покращення існуючих лінійок продукції та запуском нових, часто сміливих, але очікуваних споживачем новинок. І, по-третє, це наша велика та дружня команда, професіоналізм якої привів нас до того результату, який ми маємо сьогодні», — зазначив Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine.

*Розрахунки ПрАТ «Карлсберг Україна» засновані на даних, що містяться в звітах Nielsen з аудиту роздрібної торгівлі в категорії пива за кумулятивний період січень 2018 – грудень 2018, щодо ринку пива в міській і сільській частині України (без окупованих територій АР Крим, Севастополя, частини Луганської і Донецької областей), дійсно на 25.01.2019. (©2019, ТОВ «АСНільсен Юкрейн»).

**AC Nielsen – міжнародна компанія, що надає послуги з вимірювання та поліпшення бізнес-результатів.