Компанія Carlsberg демонструє прогрес у створенні першої в світі «паперової» пивної пляшки

11 жовтня відбувся Всесвітній саміт мерів з екологічної стабільності С40 у Копенгагені. Carlsberg Group прозвітувала про свої досягнення у створенні першої в світі «паперової» пивної пляшки зі стовідсоткового екологічного деревного волокна.

Компанія Carlsberg оприлюднила два нові дослідні прототипи перших «паперових» пляшок для пива. Обидва виготовлені з екологічного деревного волокна, повністю придатні для вторинної переробки та мають внутрішній бар'єр, що дозволяє пляшкам зберігати пиво. В одному з прототипів використовується тонкий бар'єр із полімерної PET-плівки, що переробляється, а в іншому — бар'єр з полімерної біопластикової PEF-плівки. Ці прототипи – проміжний крок на шляху досягнення остаточної мети, повністю біологічної пляшки без полімерів. Він необхідний для тестування бар'єрної технології. Випробування бар'єрів на основі полімерів допоможуть вивчити і розробити пляшку, яка не тільки буде придатна для вторинної переробки, але і не міститиме полімерів.

«Нами керує постійне прагнення до кращого, створення більш екологічних рішень упаковки. Іноді це означає повністю переосмислити, як це робиться, — вийти за межі наявних технологій та подолати технічні труднощі». – коментує Міріам Шінглетон, віце-президент з розвитку Групи, Carlsberg Group.

Carlsberg розпочав проект розробки пляшки з екологічного деревного волокна у 2015 році разом з партнерами — експертами у сфері інновацій, і ці спільні зусилля призвели до створення компанії з виробництва паперових пляшок Paboco®. Згодом до Carlsberg вирішили приєднатися інші провідні світові компанії.

Прагнення Carlsberg до інновацій у сфері екологічної упаковки не нове. У 2018 році данська пивоварна компанія запустила низку інновацій у сфері упаковки: перероблену термозбіжну плівку; екологічні чорнила для нанесення написів на етикетки; пакування Snap Pack, що скріпляє банки у мультипаку за допомогою спеціального клею замість плівки.

Покращення упаковки Carlsberg є частиною її багаторічного шляху до вдосконалення та інновацій, включно з розвитком наукових революційних винаходів, таких як чисті дріжджі і шкала рН.