Carlsberg Ukraine взяла участь у навчальній програмі для інспекторів Держпродспоживслужби

Carlsberg Ukraine долучилася до програми з проведення пілотних аудитів системи HACCP, організованої Проектом ЄС з безпечності харчових продуктів для інспекторів Держпродспоживслужби.

11-12 квітня на Запорізькому пивоварному заводі компанії Carlsberg Ukraine пройшов пілотний аудит системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point, або Системи аналізу небезпечних факторів і контролю у критичних точках).

Навчальний аудит організовано Проектом Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», який допомагає Держпродспоживслужбі вдосконалити систему безпечності харчових продуктів за європейським підходом “від лану – до столу”.

Після впровадження європейської норми щодо обов’язкової наявності системи HACCP на виробництві харчової продукції в Україні Проект ЄС провів трирічний навчальний курс із проведення аудитів системи НАССР для інспекторів Держпродспоживслужби. Аби закріпити теоретичні знання на практиці Проект розпочав проведення пілотних аудитів.

Дводенні пілотні аудити проходять безпосередньо на підприємствах харчової галузі, де державні інспектори на практиці вивчають, як проводити аудит системи НАССР. Участь у пілотних аудитах беруть представники Держпродспоживслужби з усіх областей України.

До візиту на Запорізький пивоварний завод Carlsberg Ukraine представники Держпродспоживслужби вже мали можливість вивчити, як проводити аудити системи НАССР на підприємствах, які спеціалізуються на виробництві молочних продуктів, хлібопродуктів та м’ясопродуктів.

«Я радий, що проводити пілотний аудит системи HACCP випало саме Запорізькому заводу. Вважаю, що і саме виробництво, і люди, що на ньому працюють – взірець та флагман пивоварної галузі. Але ми постійно вчимося і безперервно вдосконалюємося, активно підвищуємо рівень залучення, заохочення та причетності персоналу до процесів. Це підхід нашої компанії, який називається Carlsberg Excellence. Пілотний проект з аудитування системи контролю безпечності харчових продуктів – можливість отримати не тільки зворотній зв'язок від експертів, але й рекомендації щодо того, як ще краще реалізувати певні рішення та оптимізувати виробничі процеси», — зазначає Сергій Васильєв, директор Запорізького заводу Carlsberg Ukraine.